De kerk hoort een veilige plaats te zijn en gelukkig ervaren veel mensen die veiligheid ook. Toch is die veiligheid niet altijd vanzelfsprekend. Net als in de maatschappij, komt helaas ook binnen kerkelijke relaties (seksueel) misbruik voor. Soms overduidelijk, maar soms ook heel subtiel.

Hoe ingewikkeld openheid ook kan lijken, misbruik hoort niet in de doofpot. Veel kerken stellen daarom vertrouwenspersonen aan. Deze vertrouwenspersonen bieden mensen met een vraag of klacht een luisterend oor. Daarnaast werken de vertrouwenspersonen aan verbetering van de veiligheid binnen de kerkelijke relaties, door gedragsregels op te stellen en voorlichting te geven.

De kerkenraad heeft twee vertrouwenspersonen benoemd. Hieronder ziet u hun namen en contactgegevens. Want wordt het meer dan praten? Blijf er niet mee zitten! Zij luisteren naar uw/jouw verhaal en helpen u/jou graag verder.

Corrie de Jong – de Vries Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-33 74 65 35
Teus Brand Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-52 50 11 83