Kerkendag

Kerkendag

De kerkendag is min of meer te zien als een alternatief voor de Schooldag die steeds in Apeldoorn werd gehouden ten gunste van de Theologische Universiteit. Een belangrijk verschil met de Schooldag is dat het kerkelijke leven veel breder onder de aandacht wordt gebracht. Bij toerbeurt wordt het werk dat binnen onze kerken en door onze kerken gebeurt door de deputaatschappen onder de aandacht van de leden gebracht. Daarnaast is de onderlinge ontmoeting een heel belangrijk doel van de Kerkendag. 

Bekijk website Kerkendag Urk

Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA)

Aan de Theologische Universiteit Apeldoorn wordt een zesjarige studie theologie aangeboden. In de opleiding staat de wetenschappelijke kwaliteit verbonden aan een gedegen beroepsmatige toerusting centraal. Daarbij is er veel aandacht voor persoonlijkheidsvorming van de toekomstige predikanten en andere werkers in en buiten de kerk. 

Bekijk website TUA

Voor wie geïnteresseerd is in de studie Theologie wordt wekelijks een meeloopdag gehouden. Meer informatie hierover is te vinden via: https://www.tua.nl/nl/onderwijs/dagje-meelopen-1 

LANDELIJK CONTACT JEUGDWERK (LCJ)

Het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) is een jongerenorganisatie binnen de Christelijke Gereformeerde Kerken ter ondersteuning van het jeugdwerk. Het werk van het LCJ is erop gericht om het hart van jongeren te winnen voor de Heere. Het LCJ doet haar werk in afhankelijkheid van Hem, in oprechte bewogenheid met kinderen en jongeren.

Bekijk website LCJ 

diaconaal maatschappelijk werk (DMW)

Stichting Diaconaal Maatschappelijk werk (DMW) Alblasserwaard & Vijfheerenlanden is in 1996 opgericht door een aantal diaconieën. Zij signaleerden een grote behoefte aan christelijk maatschappelijk werk in hun regio. De hulpverlening wordt uitgevoerd door Stichting Schuilplaats.

Bekijk website DMW

Stichting Timon

timon

Timon helpt bij problemen met opvoeden en opgroeien. Kinderen, jongeren en hun gezin komen dichterbij hoop, herstel en perspectief.

Gedreven door overtuiging
Onze motivatie en inspiratie is de christelijke levensovertuiging, waarbij iedere jongere of ouder, ongeacht (culturele) achtergrond en levensovertuiging, een beroep kan doen op Timon. Hierbij hebben we aandacht voor diversiteit.

https://www.timon.nl/

Reformatorische Omroep (RO)

Stichting Reformatorische Omroep (RO) maakt programma's voor de hele gereformeerde gezindte en zendt uit via het Internet. Daardoor zijn de programma's met een computer te beluisteren in Nederland en in het buitenland. Verder zijn de programma's zonder computer te ontvangen met een Internetradio, via de kerktelefoon (Audioserver) en in veel bejaarden- en verpleeghuizen.

Bekijk website RO

Christelijke Gereformeerde Kerk in Nederland (CGK)

Op deze site vindt u alle relevante informatie over dit kerkverband.

Bekijk website CGK

 

Het Meldpunt

meldpunt misbruik

De kerk hoort een veilige plaats te zijn. Toch is die veiligheid niet altijd vanzelfsprekend. Ook in de kerk, binnen kerkelijke relaties, komt misbruik voor. Soms overduidelijk, soms heel subtiel. Door opmerkingen die over jouw grens gaan of een iets te nadrukkelijke hand op je schouder.

Het Meldpunt is er in de eerste plaats voor slachtoffers van misbruik. Je kunt hier terecht als je informatie, ondersteuning, of advies nodig hebt. Daarnaast geeft het Meldpunt advies aan kerken rond situaties van misbruik en spreekt hen aan op hun verantwoordelijkheid voor veiligheid in de kerk.

Heb jij problemen of vragen rond seksueel misbruik in kerkelijke relaties? Neem contact met ons op, ook als je liever anoniem blijft.

Kijk op www.meldpuntmisbruik.nl
Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bel naar 06 81 08 01 17
(ma-vrij 9.00 – 17.00)

Zie ook: Gegevens - Meldpunt Misbruik