Vanaf de oprichting van ons koor heeft Reinier Korver, organist, pianist en dirigent, aan de basis van onze groei gestaan. Het is dankzij zijn gedegen wijze van leiding geven dat hij het stemgeluid van velen van ons in de loop van de tijd naar een hoger niveau heeft weten te brengen.

DSC 4005 small

Reinier Korver (1984) was 6 jaar toen hij voor het eerst het orgel bespeelde. Na les te hebben gehad van verscheidene orgeldocenten vervolgde hij zijn studie aan de Schumann-academie in Utrecht met als praktijkdocenten Peter van Dijk (Utrecht) en Ben van Oosten (Den Haag). Op 28 juni 2012 sloot hij deze opleiding Cum Laude af tijdens een examenconcert op het Wolfferts-Heijneman-orgel in de St. Maartenskerk te Zaltbommel. Bij deze docenten volgde hij ook diverse masterclasses, o.a. op het beroemde Cavaillé-Coll-orgel in Rouen. Op 18-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste aanstelling als organist in de Hervormde Kerk te Andel. Sinds januari 2016 is hij ook de vaste bespeler van het prachtige Strümpfler-orgel in de Hervormde kerk te Lexmond. Ook als koorbegeleider is Reinier regelmatig actief. Naast orgel studeerde hij piano. Hiervoor volgde hij onder andere lessen bij Olga Malkina en Ceacilia Boschman.

Lessen koor- en orkestdirectie volgde Reinier bij Patrick van der Linden in Ridderkerk. Reinier is dirigent van drie gemengde koren en een kinderkoor. Met de gemengde koren en symfonisch ensemble Negienot nam hij een cd op met eigen koor- en orgelwerken in de St. Gertrudiskerk te Bergen op Zoom. De cd draagt de titel ‘Drie-enig God, U zij al d’eer’.

Als organist en dirigent werkte mee aan diverse cd-opnamen in binnen- en buitenland. Vele koorbewerkingen en arrangementen van zijn hand vonden hun weg naar diverse koren in het land. Recent bracht hij na een periode van veel studie en verdieping een cd uit met orgelwerken van de Zuid-Duitse componist Justin Heinrich Knecht, gespeeld op het Holzhey-orgel te Weissenau.

In 2017 startte hij een grootschalig project waarbij hij video-opnamen maakt op historische orgels in Noord-Brabant. Deze opnamen zijn te zien op de website www.brabantsorgelproject.com.

Samen met Mark Brandwijk (1994) vormt hij het reeds bekende orgel/pianoduo genaamd “Duo Virtuoso”. Dit duo treedt regelmatig op tijdens concerten en feestelijke gelegenheden. De traditionele Nieuwjaarsconcerten in Heusden op de laatste zaterdag van januari genieten reeds een grote bekendheid en worden enthousiast ontvangen door het publiek.