CGK Noordeloos

Vanaf de oprichting van ons koor heeft Reinier Korver, organist, pianist en dirigent, aan de basis van onze groei gestaan. Het is dankzij zijn gedegen wijze van leiding geven dat hij het stemgeluid van velen van ons in de loop van de tijd naar een hoger niveau heeft weten te brengen.

  

dirigent4

 

Reinier Korver (1984) was 6 jaar, toen hij voor het eerst het orgel bespeelde. Orgellessen kreeg hij vanaf zijn tiende jaar van mevrouw Hoogendoorn in Werkendam.
Bij Jaco van de Werken bekwaamde Reinier zich verder in het orgelspel. Daarbij had hij de beschikking over het instrument van de Gereformeerde Maranathakerk in Werkendam. Hij was intussen 18 jaar en nog eens een jaar later werd ook Peter van Dijk, als organist verbonden aan de Tuindorpkerk in Utrecht, zijn orgelleraar.
Bij hem volgt Reinier literatuur en interpretatielessen. Om de muziektheoretische kant goed te beheersen liet hij zich inschrijven bij de Schumann Academie, eveneens in Utrecht. Ook studeert hij sinds voorjaar 2008 bij Ben van Oosten in de grote kerk in Den Haag, om zich te specialiseren in het romantische repertoire. Zijn studieorgel is o.a. het Lohman-orgel in de Catharijnekerk in Heusden.

Naast het orgel studeert hij ook piano. Hiervoor volgde hij respectievelijk lessen bij Jaco van de Werken en Olga Malkina in Gorinchem. Sinds september 2008 wordt hij bij deze vorm van musiceren bijgestaan door Ceacilia Boschman in Dordrecht. Vanaf september 2006 volgt hij een koordirectieopleiding bij Patrick van der Linden in Ridderkerk.

Als dirigent staat hij voor het gemengd koor “Comt nu met Sangh” uit Veen en "Con Amore" uit Noordeloos. Als koororganist is hij vanaf 2010 verbonden aan gemengd koor "Sursum Corda, jongerenkoor "Jerimoth" en het kinderkoor "Mattánja", allen uit Sliedrecht.

Ook aan orgelconcoursen nam Reinier deel: in Meerkerk, waar hij een tweede prijs won, en verschillende keren in Maassluis, aan het bekende Govert van Wijnconcours. Naast zijn muzikale bezigheden heeft hij ruim 5 jaar gewerkt als leerling orgelmaker, in dienst van orgelmakerij J.C. van Rossum (Wijk en Aalburg). Op 18-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste aanstelling als organist op het Blank-orgel in de Nederlandse Hervormde Kerk in Andel.

Momenteel is hij als organist verbonden aan de Gereformeerde Gemeente in Werkendam. Sinds enige jaren heeft hij een goed lopende orgellespraktijk in Werkendam, Andel en omstreken.


Home | Disclaimer | Contact

Copyright © 2012 - 2019. All Rights Reserved.